موم ماده ای است که به وسیله غدد موم ساز زنبور عسل ساخته می شود. وقتی سن زنبور عسل به ۱۲ روز می رسد دیگر ژله ی رویال تولید نمی کند و با تغذیه از شهد و گرده ی گل شروع به تولید موم می کند. موم توسط زنبورهای کارگر و از غدد مخصوص تولید موم واقع در زیر شکم آنها ترشح می گردد سپس از منافذ صفحات موم خارج و به شکل پولک هایی بر سطح شکم می نشیند. مکانیزم تولید موم فرایندی پیچیده است که مستلزم وجود میزان مناسب آنزیم در بدن زنبور است. یک کلنی زنبور، بین ۲/. تا ۵/. کیلوگرم موم در هر فصل تولید و آن را برای ساخت شان و دیگر احتیاجات کندو بکار می برد.
موم زنبور عسل دیر زمانی است که توسط بشر مورد استفاده های گوناگون قرار گرفته است. در اسپانیا این ماده برای استفاده در ترکیب ۱۷ نوع پماد و ۲۵ نوع کرم توصیه شده بود. در اتریش از موم برای مومیایی کردن بدن مرده ها و پس از آن پوشاندن جسد با عسل استفاده می شد. از موم همچنین به طور گسترده برای پوشش اصاویر و ادوات موسیقی و ساخت شمع استفاده می گردید. یونانی ها نقاشی با رنگ های آمیخته با موم گداخته را ابداع کردند. آنها همچنین عروسکهایی مومی می ساختند.خصوصیات فیزیکی موم زنبور عسل به کیفیت مواد خام، روش استخراج و نحوه ی فرآوری آن بستگی دارد. بر حسب روش تولید دو نوع موم مذاب و استخراج شده می شناسیم. موم ذوب شده به روش ذوب کردن مواد خام موم و فشردن آن تولید می گردد.
در ابتدا زنبورهای عسل موم سفید تولید می کنند ولی به مرور زمان و به واسطه ی وجود رنگ دانه های بره موم و گرده گل زنگ آن به زرد تغییر میکند.
موم زنبور عسل ماده ای بی اثر با قابلیت شکل پذیری بالا در دمای ۳۲ درجه سانتی گراد استو نقطه ذوب آن حدود ۶۰ تا ۶۸ درجه ساتنی گراد متفاوت است. این ماده ساختاری متبلور دارد همگن است و در برش شکستگی یا گسستگی دارای حالت دانه ای می باشد. موم زنبور عسل دارای طعم خوشایند عسل است که با حرارت دیدن تشدید می شود. موم تولید شده از مواد خام با کیفیت بالا معمولا بدون بو است و یا بوی مخصوص و کمی ناخوشایند دارد.
شما می توانید انواع عسل طبیعی را به همراه موم (عسل همراه با موم) از فروشگاه اناربارشاپ خریداری نمائید.