عسل ماده ی غذایی پر ارزشی است که بشر از آن استفاده می نماید. مهمترین قندهای عسل شامل فروکتوز، گلوکز و ساکاروز هستند. عسل به لحاظ داشتن برخی مواد تخمیری در تبادلات غذایی و کمک به هضم غذا بالاترین مرتبه را در میان غذاها دارد، از این دسته مواد میتوان به آمیلاز، اینورتاز، کاتالاز و پراکسیداز اشاره کرد. تعدادی از ویتامینهای اصلی هم در عسل وجود دارند، اما مقدار آنها قابل توجه نیست. میزان املاح معدنی در انواع مختلف عسل متفاوت می باشد و عسلهای تیره رنگ املاح معدنی بیشتری دارند که مهمترین آنها مواد کلسیم، پتاسیم، سدیم، منگنز، آهن، مس، فسفر، منیزیم و گوگرد است. عسل دارای انواع پروتئین، اسیدهای آمینه، اسیدهای آلی و مقداری آنزیم و رایحههای معطر است.
عسل ماده ای شفا بخش است و در موارد مختلفی می توان از آن بهره گرفت از جمله:
-عسل را به عنوان مرهم روی زخم های چرکی و خونی بمالید خیلی زود آن را التیام می دهد.
-وقتی پوست دست ترک می خورد به آن عسل بمالید، ترکها را خوب می کند.
-مخلوط عسل و سرشیر را روی خالهای قرمز پوست بمالید آن را برطرف خواهد کرد.
-برای درمان درد گلو یک قاشق سوپخوری عسل طبیعی و خالص را در یک ظرف دو لیتری آب چند دقیقه بجوشانید و هر ساعت دو یا چهار قاشق سوپخوری از این شربت بنوشید.
-برای درمان انواع آبسه به مقدار نصف عسل و نصف آرد سفد را با کمی آب گرم مخلوط کنید تا مرهم عسل بدست آید این مرهم باید کمی سفت باشد و آن را روی آبسه بگذارید تا چرک آن را بکشد.
-عسل در رفع سوزش ترک پا از سرما و یا ورم آن تاثیر فراوان دارد.
-یک قطره کوچک عسل خالص را اگر در چشمانی که تحریک شده اند بریزید بلافاصله آن را تسکین خواهد داد.
عسل پخته
مصرف عسل خام در بعضی موارد خیلی محرک است. ممکن است فردی که سرش درد می کند اگر عسل خام مصرف کند بیشتر تحریک شده و سرفه ها شدیدتر خواهد شد. ولی اگر عسل را با شیر و یا دمکرده گلها و گیاهان شفابخش کمی بجوشانید خاصیت حل کننده و آرام کننده پیدا می کند و سرفه را آرام می سازد.
عسل پخته برای بچه ها و پیرمردان تجویز می شود که بهتر است آن را دمکرده و یا جوشانده و یا در خیسانده گلها و گیاهان شفابخش حل کرده و مصرف کنند.
جهت خرید عسل طبیعی می توانید به فروشگاه اناربارشاپ مراجعه کنید.